Anniina SavisaloRakennuttajan puheenvuoro

Unelmien työympäristö

LinkCityn suunnittelun lähtökohtana on ollut halu toteuttaa toimistorakennus, joka naapurinsa EduCityn tavoin hurmaa kävijänsä heti ensi silmäyksellä.

Lemminkäisenkadulle toteutettavasta LinkCitystä tulee vuonna 2020 valmistuneen EduCityn pari ja se yhdistyy DataCityn ja ICT-Cityn kanssa yhdeksi toiminnalliseksi kokonaisuudeksi. Rakennuksen pääsuunnittelija on maineikas arkkitehti Pekka Mäki. Ajatus korttelikokonaisuudesta syntyi jo vuonna 2012 pidetyn ideakilpailun myötä, kun Sigge Arkkitehdit ehdotti korttelin kantavaksi teemaksi alueen poikki kulkevaa, toimintoja kokoavaa ”Strögetiä”, joka on sittemmin nimetty Jussinaukioksi.

Neliöitä20 100 m2
Kerroksia7 (+2)
Työpisteitä 1180
https://i0.wp.com/linkcity.teknologiakiinteistot.fi/wp-content/uploads/2021/03/Anniina-Savisalo-1920-1200.jpg?fit=1920%2C1200&ssl=1

LinkCity - Turun Tiedepuisto

LINKCITY – NIMEN TARINA

LinkCityn nimi symboloi Turun Tiedepuiston alueen ainutlaatuista toimintaympäristöä, jossa yritysten, julkisen sektorin ja tiedemaailman toiminta linkittyy saumattomasti toisiinsa. LinkCity myös konkreettisesti yhdistää julkisen sektorin yrityselämään, sillä se on kiinteästi yhteydessä Turun ammattikorkeakoululle toteutettuun EduCityyn ja sen naapurissa sijaitsevassa DataCityssä toimivat lukuisten yritysten lisäksi muun muassa Verohallinto ja Turun ammatti-instituutti. Samassa korttelissa LinkCityn kanssa sijaitsevat myös Turun yliopiston ja Åbo Akademin käyttämä BioCity ja yritysten suosikki ElectroCity.

HOUKUTTELEVIA TILOJA

LinkCityn sisätiloissa EduCitysta tutut rouheat pinnat yhdistyvät värikkäisiin lattioihin ja skandinaavisiin puupintoihin tuoden viihtyvyyttä työn tekemiseen. Rakennuksen suunnittelussa panostetaan erityisesti muuntautuviin ja inspiroiviin tiloihin, jotka houkuttelevat ihmisiä etätöistä toimistolle. Hybridityön myötä ihmiset tulevat tulevaisuudessa toimistolle kohtaamaan toisiaan, johon LinkCityn tilat ja arkkitehtuuri tarjoavat luontevat puitteet. Viihtyisissä ja hyvin suunnitelluissa tiloissa myös uudet ideat ja innovaatiot syntyvät kuin huomaamatta.

5 x LIIKUNTASALIA

4 x HISSIÄ

1 x KIIPEILYSEINÄ

4 x PORTAIKKOA

7 x TERASSIA

3 x VÄESTÖSUOJAA

SISÄÄNKÄYNNIT LEMMINKÄISENKADULTA JA JUSSINAUKIOLTA

LinkCityn myötä korttelin uusi pääsisäänkäynti aulapalveluineen tulee sijoittumaan Lemminkäisenkadun varteen syntyvän arkadin alle. Aulatiloista nousevat oleskeluportaat muodostavat EduCityn Taidon portaiden kanssa mielenkiintoisen, kulkua ohjaavan tilasarjan. Jussinaukion tasoon puolestaan sijoittuvat rakennuksen yhteiset vuorovaikutuksen tilat: Werstas-kokonaisuus työkahvila-alueineen. Jussinaukion tasoon sijoittuu myös EduCityn ja LinkCityn sisäpihan puoleinen sisäänkäynti, jonka edessä Jussinaukiolla kävijöitä tervehtii Anssi Pulkkisen ja Taneli Rautiaisen jättimäinen veistos ”Meanderi”.

MONITILAYMPÄRISTÖ JATKUU TERASSEILLE

LinkCity jatkaa lähiympäristönsä tiiliteemaa ja sen julkisivu toteutetaan punaruskeasta tiilestä. Rakennuksen käyttäjille halutaan tarjota LinkCityn kaikissa kerroksissa mahdollisuus ulkotilojen käyttöön, joten EduCityn tavoin LinkCityyn tulee suuret kattoterassit. Terassien myötä sisätilojen monitilaympäristö laajenee ulos ja tarjoaa entistä paremmat olosuhteet työntekoon ja kohtaamisiin.

RakennuttajaTurun Teknologiakiinteistöt
SuunnitteluSigge Arkkitehdit

LisätietojaOta yhteyttä

Haluatko kuulla lisää LinkCitystä? Ota yhteyttä niin katsotaan, kuinka me voisimme auttaa juuri teitä menestymään!
https://i0.wp.com/linkcity.teknologiakiinteistot.fi/wp-content/uploads/2022/04/Julia-Skovbjerg-vaaka.jpg?resize=640%2C480&ssl=1

Julia Skovbjerg

Asiakkuusjohtaja

+358 400 385 748
julia.skovbjerg@teknologiakiinteistot.fi

  TURUN TEKNOLOGIAKIINTEISTÖT
  Tykistökatu 6, 20520 Turku
  YHTEYSTIEDOT
  010 315 3015
  SOCIAL MEDIA
  https://i0.wp.com/linkcity.teknologiakiinteistot.fi/wp-content/uploads/2021/03/ttk-white.png?fit=245%2C76&ssl=1

  © Turun Teknologiakiinteistöt